Réteskosár avokádóval és garnélával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • kb. 5 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:

A koktélszószhoz:

  • 5 ek majonéz
  • 3-4 ek ketchup
  • Fél citrom leve
  • Só, cayenne-i bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss rétestésztát kb. 10 - 15 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.

  3. Lépés 3

    A 6 tésztalapot negyedeljük, majd az így kapott tésztalapokat kettesével fektessük egymásra, a tésztalapok közé kenjünk olvasztott vajat.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat tegyük vajjal kikent muffinformába, így kis kosárkákat kapunk.

  5. Lépés 5

    200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 5 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.

  6. Lépés 6

    A töltelékhez a felkockázott avokádót keverjük össze a citromlével, és sóval, borssal fűszerezzük.

  7. Lépés 7

    A koktélszószhoz a majonézt, ketchupot, citromlevet, borsot és sót jól keverjük össze.

  8. Lépés 8

    A tésztakosárkákat töltsük meg az avokádós töltelékkel, garnélával és koktélszósszal tálaljuk.

Tipp

A koktélszószt elkészíthetjük majonéz és ketchup helyett mustárral is, amelynek íze remekül passzol az avokádóhoz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!