Réteskosár avokádóval és garnélával
- kb. 5 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 4 db avokádó meghámozva, kimagozva és felkockázva
- Fél citrom leve
- Só, bors
- kb. 200 g garnéla a tálaláshoz
A koktélszószhoz:
- 5 ek majonéz
- 3-4 ek ketchup
- Fél citrom leve
- Só, cayenne-i bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss rétestésztát kb. 10 - 15 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
-
Lépés 3
A 6 tésztalapot negyedeljük, majd az így kapott tésztalapokat kettesével fektessük egymásra, a tésztalapok közé kenjünk olvasztott vajat.
-
Lépés 4
A tésztalapokat tegyük vajjal kikent muffinformába, így kis kosárkákat kapunk.
-
Lépés 5
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 5 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 6
A töltelékhez a felkockázott avokádót keverjük össze a citromlével, és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 7
A koktélszószhoz a majonézt, ketchupot, citromlevet, borsot és sót jól keverjük össze.
-
Lépés 8
A tésztakosárkákat töltsük meg az avokádós töltelékkel, garnélával és koktélszósszal tálaljuk.
A koktélszószt elkészíthetjük majonéz és ketchup helyett mustárral is, amelynek íze remekül passzol az avokádóhoz.