Ribizlis masni

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 20 masnihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  3. Lépés 3

    A tészta felét kenjük meg a ribizlilekvárral, majd a másik felét hajtsuk rá. Vágjuk kb. 3 cm széles, 12 cm hosszú csíkokra, majd a csíkokat spirálosan tekerjük meg.

  4. Lépés 4

    Az így elkészült masnikat felvert tojással kenjük meg, és kristálycukorral szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük szép aranyszínűre.

Tipp

Ribizlis lekvár helyett tetszés szerint használhatunk más ízű lekvárokat is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!