Ribizlis masni
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 20 masnihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 130 g ribizli lekvár
- 1 tojás a kenéshez
- kristálycukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 3
A tészta felét kenjük meg a ribizlilekvárral, majd a másik felét hajtsuk rá. Vágjuk kb. 3 cm széles, 12 cm hosszú csíkokra, majd a csíkokat spirálosan tekerjük meg.
-
Lépés 4
Az így elkészült masnikat felvert tojással kenjük meg, és kristálycukorral szórjuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük szép aranyszínűre.
Tipp
Ribizlis lekvár helyett tetszés szerint használhatunk más ízű lekvárokat is!