Zöldséges – gombás rétes

Zöldséges – gombás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 - 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
  • 1 kg friss laskagomba megtisztítva, szeletelve
  • 1 kg friss csiperke megtisztítva és szeletelve
  • 250 g szalonna kockára vágva
  • 2 fej hagyma felaprítva
  • 4 db újhagyma karikákra vágva
  • 250 g krémtejszín
  • 1 köteg friss petrezselyem felaprítva
  • 4 szál sárgarépa meghámozva, csíkokra vágva
  • Só és bors
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát, hagymát és újhagymát süssük üvegesre, adjuk hozzá a gombát, és pároljuk, amíg a leve elfő. A krémtejszínt, csíkokra vágott sárgarépát, aprított petrezselymet adjuk hozzá, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat kettesével fektessük egymásra. A tölteléket tegyük a tészta alsó felére, és a szabadon maradt tésztát olvasztott vajjal kenjük meg. A tésztaszéleket hajtsuk be, és a rétest tekerjük fel.

  4. Lépés 4

    A rétest vágjuk kb. 4 cm széles szeletekre, és tegyük egy vajjal kikent sütőformába, majd előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A laskagomba és a csiperkegomba helyett más friss gombával is elkészíthetjük a receptet, vagy tetszés szerint fagyasztott erdei gombakeveréket is felhasználhatunk.

A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben található meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!