zöldspárgás leveles tészta torta

Zöld spárgás leveles tészta-torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Tökéletes recept a spárgaszezonhoz ez a leveles tésztából készült zöld spárgás torta. Vacsoraötletnek kiváló és nagyon tápláló.

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g krémsajt (tormával)
  • 100 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g zöld spárga blansírozva
  • 1 marék tavaszi fűszernövény (pl. medvehagyma, tárkony, petrezselyem, metélőhagyma)
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt, a krémsajtot, a tojást és a fokhagymát összekeverjük, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a széleit kb. 1,5 cm szélesen visszahajtjuk. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát bekenjük a krémsajtos keverékkel, és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a blansírozott spárgát.

  5. Lépés 5

    A tortát a sütőben a középső sínen kb. 25 percig sütjük. Ezután friss fűszernövényekkel díszítjük.

Tipp

A blansírozással őrizzük meg a spárga zöld színét, de a recepthez használhatunk nem blansírozott spárgát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!