Rókagombás torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 350 g rókagomba megpucolva és kockákra vágva
  • 1 kisebb fej hagyma finomra vágva
  • Só, bors, szerecsendió őrölve
  • Kevés petrezselyem és kakukkfű aprítva
  • 6 ek tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 150 g sonka szeletelve
  • 150 g ementáli sajt

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A rókagombát hagymán dinszteljük meg, majd petrezselyemmel és kakukkfűvel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tejszínt keverjük össze a tojássárgájával, sóval, borssal, szerecsendióval.

  4. Lépés 4

    Egy tortaformát béleljünk ki leveles tésztával, majd egy villával szurkáljuk meg. A kilógó tésztát vágjuk le ollóval.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztára fektessük a sonka szeleteket, majd rakjuk rá a gombás masszát.

  6. Lépés 6

    Szórjuk meg ementáli sajttal.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Tipp

Rókagomba helyett champion gombát is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!