Rókagombás torta
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 350 g rókagomba megpucolva és kockákra vágva
- 1 kisebb fej hagyma finomra vágva
- Só, bors, szerecsendió őrölve
- Kevés petrezselyem és kakukkfű aprítva
- 6 ek tejszín
- 1 tojássárgája
- 150 g sonka szeletelve
- 150 g ementáli sajt
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rókagombát hagymán dinszteljük meg, majd petrezselyemmel és kakukkfűvel, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tejszínt keverjük össze a tojássárgájával, sóval, borssal, szerecsendióval.
-
Lépés 4
Egy tortaformát béleljünk ki leveles tésztával, majd egy villával szurkáljuk meg. A kilógó tésztát vágjuk le ollóval.
-
Lépés 5
A leveles tésztára fektessük a sonka szeleteket, majd rakjuk rá a gombás masszát.
-
Lépés 6
Szórjuk meg ementáli sajttal.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Tipp
Rókagomba helyett champion gombát is használhatunk.