Mángold lepény

  • kb. 30 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Egy négyszög alakú sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 700 g mángold
  • 25 g parmezán reszelve
  • 250 g tejföl
  • 2 paradicsom meghámozva, kimagozva, kis kockákra vágva
  • 125 g mozzarella kis kockákra vágva
  • 3 tojás
  • 50 g parmezán reszelve
  • Só és bors őrölve
  • szerecsendió őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A mángoldot csíkokra vágjuk, rövid ideig sós vízben blansírozzuk, lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát, közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőformába fektetjük. A tészta széleit fentebb húzzuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.

  4. Lépés 4

    A parmezánt a tésztára szórjuk. A mángoldot a tejföllel összefekerjük, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük és rátöltjük a tésztára.

  5. Lépés 5

    A paradicsomot és a mozzarellát összekeverjük és a mángoldra tesszük. A tojásokat a parmezánnal elkeverjük és a tésztára töltjük.

  6. Lépés 6

    A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: Ez a pikáns lepény melegen és hidegen fogyasztva is ízletes.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!