 
            
                        Ropogós magvas sarkak
1 Bewertung
        		
                - kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 4 ek. sárgabarack lekvár
- 100 g vaj
- 200 g barna cukor
- 400 g dióféle (pl. mogyoró, dió, mandula)
                                    Ezzel készítsd:                                
                                 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A cukrot, 5 ek. vizet és a vajat lassan felmelegítjük egy serpenyőben, de nem hagyjuk felforrni. A vajat és a cukrot csak megolvasztjuk. Aprított diófélékkel összekeverjük. 
- 
            Lépés 3A linzertésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és a sárgabarack lekvárral megkenjük és eloszlatjuk rajta a diós keveréket. 
- 
            Lépés 4A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk és sarkakat vágunk belőle. 
                Tipp
            
            A magvas sarkakat sülés után mártsuk csokoládéba.
 
                 
                    		 
                    		 
                    		