Rusztikus kosárka áfonyával

Rusztikus kosárka áfonyával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 180° C
  • 160° C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 kosárkához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az áfonyát a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Hosszában egyszer, széltében pedig három részben elvágjuk, úgy hogy 8 egyforma négyszöget kapjunk. A széleket kb. 1 cm-re felgyűrjük és megnyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A áfonyakeverékkel megtöltjük, a széleket tojással megkenjük és megszórjuk a kristálycukorral.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: A kosárkák megtöltéséhez választhatunk más szezonális bogyós gyümölcsöt is, mint például szedret, vagy málnát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!