Sárgabarack torta
            Nyári sárgabarack torta receptet keresel? Nekünk van egy egyszerű és nagyszerű ötletünk hozzá! Omlós quiche tésztánkból igazán gyorsan elkészítheted ezt a gyümölcsös finomságot. Tökéletes választás egy könnyed nyári desszerthez!
- kb. 45 perc
 - 200° C
 - 180° C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók 1 tortához (Ø ca. 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
 - Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
 - 400 g sárgabarack magozva
 - 60 ml őszibarack- vagy sárgabaracklé
 - 3 tojás
 - 60 g cukor
 - 250 g friss sajt
 - 1/2 cs. vaníliás pudingpor
 - friss sárgabarack, porcukor és citromfű a díszítéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tortaformába fektetjük úgy, hogy a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk. Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest és kb. 25 percig a legalsó sínen vakon sütjük.
 - 
            Lépés 3
A kimagozott sárgabarackot kb. 5 percig főzzük amíg megpuhulnak, majd végül robotgéppel pürésítjük. A masszát hagyjuk kihűlni.
 - 
            Lépés 4
A tojást, cukrot és a krémsajtot és a pudingport a sárgabarack masszához adjuk, és alaposan elkeverjük. Kivesszük a formát a sütőből, eltávolítjuk belőle a hüvelyeseket és a sütőpapírt és rátöltjük a tésztára a masszát.
 - 
            Lépés 5
A tortát ismét a sütőbe tesszük és a legalsó sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Sülés után hagyjuk teljesen kihűlni.
 - 
            Lépés 6
Ízlés szerint díszíthetjük porcukorral, friss sárgabarackkal és citromfűvel.
 
Érdemes egy nappal korábban megsütni és hűtőben tárolni egy éjszakán keresztül. Így lesz szuper frissítő desszert a forró napokon.