
Sárgabarack torta

Nyári sárgabarack torta receptet keresel? Nekünk van egy egyszerű és nagyszerű ötletünk hozzá! Omlós quiche tésztánkból igazán gyorsan elkészítheted ezt a gyümölcsös finomságot. Tökéletes választás egy könnyed nyári desszerthez!
- kb. 45 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 tortához (Ø ca. 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 400 g sárgabarack magozva
- 60 ml őszibarack- vagy sárgabaracklé
- 3 tojás
- 60 g cukor
- 250 g friss sajt
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
- friss sárgabarack, porcukor és citromfű a díszítéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tortaformába fektetjük úgy, hogy a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk. Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest és kb. 25 percig a legalsó sínen vakon sütjük.
-
Lépés 3
A kimagozott sárgabarackot kb. 5 percig főzzük amíg megpuhulnak, majd végül robotgéppel pürésítjük. A masszát hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A tojást, cukrot és a krémsajtot és a pudingport a sárgabarack masszához adjuk, és alaposan elkeverjük. Kivesszük a formát a sütőből, eltávolítjuk belőle a hüvelyeseket és a sütőpapírt és rátöltjük a tésztára a masszát.
-
Lépés 5
A tortát ismét a sütőbe tesszük és a legalsó sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Sülés után hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 6
Ízlés szerint díszíthetjük porcukorral, friss sárgabarackkal és citromfűvel.
Érdemes egy nappal korábban megsütni és hűtőben tárolni egy éjszakán keresztül. Így lesz szuper frissítő desszert a forró napokon.