Sárgabarackos szélforgó

Sárgabarackos szélforgó

  • 15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 14 szélforgóhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot és a citromlevet jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 10 x 10 cm-es négyzetekre. A tészta közepére halmozzunk egy kanál tölteléket.

  4. Lépés 4

    A sarkoktól közép irányba haladva ferdén vágjuk be a tésztát, és a sarkait hajtsuk be középre.

  5. Lépés 5

    A gyümölcsöt csöpögtessük le és egy fél sárgabarackot tegyünk a szélforgók közepére.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

  7. Lépés 7

    A sárgabaracklekvárt főzzük fel cukorral, és ezzel kenjük meg a frissen sült szélforgókat.

Tipp

Nyáron készíthetjük friss, érett barackból vagy kajsziból is, de mindenképpen hámozzuk meg és magozzuk ki!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!