Sárgabarackos-túrós rétes
- kb. 20 - 25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 25 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 pohár tejföl
- 60 dkg sárgabarack magozva, 8 felé vágva
- 10 dkg vaj
- 20 dkg túró 20%-os
- 10 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 cs. vaníliáscukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgabarackot mossuk meg, vegyük ki a magját és vágjuk nyolc felé.
-
Lépés 3
3 tojássárgáját, porcukrot, vaníliáscukrot és a felolvasztott vajat jól keverjük össze.
-
Lépés 4
Tegyük hozzá a tejfölt és a túrót, és ezzel is keverjük el.
-
Lépés 5
3 tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan adjuk a masszához.
-
Lépés 6
Egy tojást verjünk fel és kevés vízzel hígítsuk.
-
Lépés 7
A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt egy tepsibe.
-
Lépés 8
A túrós töltelék felét a tészta középső harmadán egyenletesen oszlassuk el úgy, hogy a két szélén 2-2 cm-t szabadon hagyuk.
-
Lépés 9
A sárgabarackokat tegyük az túrótöltelékre, és a tetejére kenjük a maradék túrót.
-
Lépés 10
A tészta széleit kenjük meg a hígított tojással, majd a tésztaszéleket hajtsuk be, hogy a töltelék ne folyjon ki.
-
Lépés 11
Az egyik harmad tésztát hajtsuk a töltelékre, kenjük meg tojással, majd a másik oldalról is hajtsuk fel a tésztát, és ezt is kenjük meg tojással. A rétest villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 12
Előmelegített sütőben közepes sínen kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
A langyos rétest porcukorral megszórva tálaljuk.