Sárgabarackos-túrós rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • 25 perc

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgabarackot mossuk meg, vegyük ki a magját és vágjuk nyolc felé.

  3. Lépés 3

    3 tojássárgáját, porcukrot, vaníliáscukrot és a felolvasztott vajat jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    Tegyük hozzá a tejfölt és a túrót, és ezzel is keverjük el.

  5. Lépés 5

    3 tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan adjuk a masszához.

  6. Lépés 6

    Egy tojást verjünk fel és kevés vízzel hígítsuk.

  7. Lépés 7

    A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt egy tepsibe.

  8. Lépés 8

    A túrós töltelék felét a tészta középső harmadán egyenletesen oszlassuk el úgy, hogy a két szélén 2-2 cm-t szabadon hagyuk.

  9. Lépés 9

    A sárgabarackokat tegyük az túrótöltelékre, és a tetejére kenjük a maradék túrót.

  10. Lépés 10

    A tészta széleit kenjük meg a hígított tojással, majd a tésztaszéleket hajtsuk be, hogy a töltelék ne folyjon ki.

  11. Lépés 11

    Az egyik harmad tésztát hajtsuk a töltelékre, kenjük meg tojással, majd a másik oldalról is hajtsuk fel a tésztát, és ezt is kenjük meg tojással. A rétest villával szurkáljuk meg.

  12. Lépés 12

    Előmelegített sütőben közepes sínen kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A langyos rétest porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!