töltött mézeskalács variációk

Töltött mézeskalács variációk

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 6-8 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

A marcipán töltelékhez:

  • 200 g marcipán massza
  • 50 g darált dió
  • 1 ek. rum

A citromos glazúrhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 150 g porcukor
  • kevés citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A marcipán töltelékhez a marcipánt, a diót és a rumot jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát egy lisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagságúra kinyújtjuk.

  4. Lépés 4

    Tetszés szerinti formákat (pl. négyzeteket vagy köröket) szúrunk ki belőle, majd megkenjük lekvárral vagy marcipánnal úgy, hogy a széleken kb. fél centimétert szabadon hagyunk. Egy második formával (négyzettel vagy körrel) lefedjük, majd a széleket kicsit összenyomkodjuk ill. egy kis vízzel összeragasztjuk.

  5. Lépés 5

    A sütő középső rácsán 6– 8 perc alatt megsütjük.

  6. Lépés 6

    A citromos glazúrhoz elkeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével.

  7. Lépés 7

    A mézeskalácsokat dióval, citromos gazúrral és csokoládé bevonóval díszítjük.

Tipp

A mézeskalács akkor sült meg, ha a tésztája picit rugalmas, amikor rányomunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!