Sárgabarackos túrós vaníliás rétes

  • kb. 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 400 g sárgabarack kimagozva, negyedelve
  • 100 g Vaj
  • 3 tojás szétválasztva
  • 250 g túró
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 150 g cukor
  • Vaj a kenéshez, olvasztva
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgáját a vajjal együtt felverjük. A túrót, zsemlemorzsát és pudingport hozzáadjuk és jól elkeverjük. A cukrot és a fehérjét habbá verjük és óvatosan a vajas krémhez keverjük.

  3. Lépés 3

    1 réteslapot egy előkészített konyharuhára teszünk, az olvasztott vajjal megkenjük és egy második lapot 90°C-kal elforgatva ráteszünk.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét a tészta alsó felére tesszük, a sárgabarack felét rátesszük úgy, hogy a végeknél kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A széleket felhajtjuk és a konyharuha segítségével az egészet feltekerjük. A maradék tésztával ugyanezt megismételjük.

  5. Lépés 5

    A réteseket az illesztéssel lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és vajjal megkenjük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Tipp

A sárgabarack helyett bogyós gyümölcsöket vagy más szezonális gyümölcsöket is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!