Sárgarépás rétes
- 25-30 perc
- 180 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 60 dkg sárgarépa
- fél diónyi friss gyömbér
- 1 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi rukola saláta
- só bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
-
Lépés 2
Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, a vékony csíkokra szeletelt gyömbért, majd 1 percig hevítjük, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát is. Sóval és borssal ízesítjük, majd lefedve pároljuk öt percig közepes lángon.
-
Lépés 3
A megmosott rukkola salátát hozzáadjuk a párolt sárgarépához, összekeverjük, majd ha a saláta megfonnyad, vegye levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből és a sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 5
A leveles tésztát kivesszük a csomagolásból és a sütőpapírral együtt egy tepsire tekerjük. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd a tésztát mindkét oldalról a töltelékre hajtjuk. A tetején jól összenyomjkodjuk.
-
Lépés 6
170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Ha elkészült, ropogós salátával tálaljuk. Köretként is fogyasztható grillezett hal vagy szárnyas mellé.