Vaníliás Húsvéti koszorú

Vaníliás húsvéti koszorú

  • 30 - 40 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 1 koszorúhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vaníliás pudingporból a csomagoláson leírtaknak megfelelően készítsünk pudingot.

  3. Lépés 3

    Az aprított aszalt gyümölcsöt keverjük a kész pudinghoz.

  4. Lépés 4

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  5. Lépés 5

    A pudingos masszát kenjük a tésztára, majd hosszanti irányból tekerjük fel, a végeket jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki. A feltekert tésztát hajtsuk kör alakúra, a végén illessze össze és felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A koszorú külső felét éles késsel kb. 5 centiméterenként vagdossuk be.

  7. Lépés 7

    A vaníliás koszorút előmelegített sütőben kb. 30 - 40 perc alatt süssük aranybarnára.

  8. Lépés 8

    A mázhoz a porcukrot és a citromlevet jól keverjük ki, és habzsák segítségével vékonyan vigyük fel a koszorúra.

Tipp

A vaníliás koszorút díszíthetjük apró, színes húsvéti tojásokkal, vagy színes szórócukorral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!