Sonkás mandulás kiflik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 18 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 db kiflihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 150 g főtt sonka
  • 1 hagyma aprítva
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
  • 75 g mandula darálva
  • 4 ek tejszín
  • 1 ek mustár
  • Só, bors
  • 100 g sajt
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sonkát vágjuk fel apró kockákra. A hagymát hámozzuk meg, és aprítsuk finomra. A petrezselyemzöldet mossuk meg, szárítsuk, majd aprítsuk fel.

  3. Lépés 3

    A vajat hevítsük fel, a hagymát pirítsuk üvegesre. A sonkát, mandulát, 2 ek tejszínt, mustárt és petrezselyemzöldet keverjük hozzá. Sóval és borssal ízesítsük. Hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A sajtot reszeljük le.

  5. Lépés 5

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és hosszában felezzük el. A tésztacsíkokból vágjunk 3 - 3 egyforma négyszöget, ezeket átlóban felezzük, hogy háromszögeket kapjunk.

  6. Lépés 6

    A sonkás tölteléket halmozzuk a tésztára, és szórjuk meg sajttal, majd tekerjük fel, és formázzunk kifliket.

  7. Lépés 7

    A tojássárgáját 2 ek tejszínnel keverjük össze, és ezzel kenjük meg a kifliket.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 18 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A kifliket melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!