Spárga leveles tésztába csomagolva

Spárga leveles tésztába csomagolva

és tejfölös limette - szósszal
  • kb. 25 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 db-hoz:

A szószhoz:

  • 150 g tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma hámozva, frissen átnyomva
  • 2 ek limette-lé (édes citrom)
  • 1 tk limette-héj frissen reszelve
  • friss bazsalikom durvára aprítva
  • Só, bors frissen őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra fektetjük, négy vékony csíkot vágunk amit a díszítéshez felhasználunk. A maradék tésztát egyenlő négyzetekre vágjuk.

  3. Lépés 3

    Minden négyzetet sóval és borssal fűszerezzük és mindegyikre egy szelet sajtot és sonkát helyezünk. Mindegyikre két szál spárgát rakunk és a tészta végeit egymásra hajtjuk. A csíkokat a tészta tetszés szerinti díszítéséhez használjuk.

  4. Lépés 4

    Margarinnal átkenjük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 190 C◦-on , középső sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A szószhoz minden hozzávalót összekeverünk és sóval, borssal ízesítjük.

Tipp

A maradék spárgát egy frissítő spárga salátához vagy spárgaleveshez felhasználjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!