![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/06/Spargel_Pizzamuffins_Video_D_web-700x800.jpg)
Spárgás muffinok
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 spárgás muffinhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 4 tojás
- 180 g tejföl
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 1 mk. szerecsendió őrölve
- 200 g fehér spárga vékony karikákra vágva
- 200 g zöld spárga vékony karikákra vágva
- olívaolaj a kenéshez
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
![Friss pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizzateig-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojást és a tejfölt kikeverjük. A petrezselymet, szerecsendiót, sót és borsot hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a spárga darabokat is.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában kétszer, szélességében háromszor elvágjuk, így 12 db négyszöget kapunk.
-
Lépés 4
A tésztadarabokat egy olajjal kikent muffinformába helyezzük. Mindegyikbe 2 ek. tölteléket teszünk.
-
Lépés 5
A muffinokat a sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.