Spárgás muffinok

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 12 spárgás muffinhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 4 tojás
  • 180 g tejföl
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 1 mk. szerecsendió őrölve
  • 200 g fehér spárga vékony karikákra vágva
  • 200 g zöld spárga vékony karikákra vágva
  • olívaolaj a kenéshez
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojást és a tejfölt kikeverjük. A petrezselymet, szerecsendiót, sót és borsot hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a spárga darabokat is.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, hosszában kétszer, szélességében háromszor elvágjuk, így 12 db négyszöget kapunk.

  4. Lépés 4

    A tésztadarabokat egy olajjal kikent muffinformába helyezzük. Mindegyikbe 2 ek. tölteléket teszünk.

  5. Lépés 5

    A muffinokat a sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!