Spárgás pizza sonkával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 500 g zöld spárga a fás végek eltávolítva
  • 2 db tojás
  • 150 ml tejszín
  • 3 ek krémtejszín
  • Kevés szerecsendió őrölve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 10 szelet sonka vagy szalonna
  • 70 g parmezán vagy ementáli sajt reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejszínt a tojásokkal és a krémtejszínnel keverjük el, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A pizzatésztát tekerjük ki a tepsibe a sütőpapírral együtt, a széleket lisztezett ujjal nyomkodjuk fel.

  4. Lépés 4

    A tésztára fektessük a sonkát és a spárgát, öntsük rá a tojásos-tejszínes masszát és sajttal szórjuk be.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 percig süssük készre.

Tipp

Ha szalonnát használunk sonka helyett, inkább a húsosabb bacon fajtát válasszuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!