Spárgás rétes
- kb. 25 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 40 dkg zöld spárga
- 20 dkg spenót
- 10 dkg főtt sonka
- 10 dkg ementáli sajt
- 1 tojássárgája
- só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgákat tisztítsuk meg, végeiket és keményebb részüket vágjuk le, majd forró, sós vízben főzzük félpuhára.
-
Lépés 3
A megtisztított spenótot mossuk meg, csepegtessük le.
-
Lépés 4
A sonkát és a sajtot vágjuk vékony szeletekre.
-
Lépés 5
A tésztát szórjuk meg a sonkával, halmozzuk rá a spenótot, majd rakjuk meg sajttal, végül a tetejére halmozzuk a spárgát.
-
Lépés 6
A tésztát a réteseknél szokásos módon a sütőpapírral együtt tekerjük fel, két végét hajtsuk be, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.
-
Lépés 7
A kész rétest a sütőpapírral együtt helyezzük tepsibe, a tetejét kenjük meg a felvert tojással, és forró sütőben süssük pirosra.
-
Lépés 8
Melegen, szeletelve tálaljuk.
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a töltelékhez adjunk hozzá 1 gerezd aprított fokhagymát is!