spenótos fészkek fürjtojással
Ropogós

Spenótos fészkek fürjtojással

Ez a recept tökéletesen illik a húsvéti asztalra. A spenótos fészkek fürjtojással nem csak mutatósak, de nagyon jóízűek is. Ha nincs otthon friss fürjtojás, a receptet elkészítheted keményre főtt tojással is.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 200 g friss spenótlevél
  • 4 retek vékonyra szeletelve
  • 6 fürjtojás
  • 1 tojás a kenéshez
  • őrölt só és bors
  • kevés ecet

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fokhagymát megdinszteljük egy kevés olajon, hozzáadjuk a spenótot és rövid ideig sütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt és 6 téglalapra vágjuk. Két ellentétes tésztasarkot a szélétől körülbelül 5 mm-re, a sarkokkal párhuzamosan bevágunk. A tészta kivágott sarkait megkenjük egy kis tojással, majd a tészta másik felére hajtjuk, és enyhén összenyomjuk.

  4. Lépés 4

    Helyezzük a spenótot a négyzetek közepére. A tészta széleit szintén tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    A spenótos fészkeket a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés befejezése előtt körülbelül 5 perccel mindegyik tészta közepére egy fürjtojást ütünk, és úgy sütjük tovább.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!