Spenótos lazacfilé

Spenótos lazacfilé

  • 30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400-440 g lazacfilé szálka és bőr nélkül, negyedelve, 4 kb. egyforma darabra vágva
  • 600 g spenót friss vagy fagyasztott
  • Fél citrom leve
  • 2 db mogyoróhagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 kis tejszín
  • Vaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből, és a sütőt 210 °C-ra melegítse elő.

  2. Lépés 2

    Spenótos töltelék: a vajat olvassza fel, a mogyoróhagymát pirítsa üvegesre, adja hozzá a spenótot és afokhagymát, rövid ideig párolja. Öntsön hozzá kevés tejszínt, sóval és borssal fűszerezze. Hagyja kihűlni.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerje ki tepsire és negyedelje. Mindegyik darab közepét szórjuk meg zsemlemorzsával, és tegyünk rá egy keveset a spenótos töltelékből.

  4. Lépés 4

    Tegyünk egy-egy lazacdarabot a spenótos töltelékre, locsoljuk meg citromlével, sóval, borssal fűszerezzük, majd tegyünk rá még tölteléket. Csomagoljuk be a tésztába. Négy csomagot kapunk.

  5. Lépés 5

    A leveles tészta táskákat kenjük meg felvert tojással és előmelegített sütőben középső sínen 30 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Frissen tálaljuk, a lazac miatt ne tegyük el későbbre!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!