Sütőtökpudingos-birsalmás-csokis lepény
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 közepes sütőtök megtisztítva, meghámozva, felkockázva
- 1 tk. vaj
- 4 dl tej
- fahéj
- 2 ek. pudingpor
- 1-2 ek. méz
- 1 közepes birsalma meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 1 tk. vaj
- 1 marék süthető csokilencse
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőtököt egy kis vajon megpároljuk, majd felöntjük 3 dl tejjel és puhára főzzük, végül botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint fahéjjal, mézzel ízesítjük. A maradék 1 dl tejjel a pudingport csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tökhöz és sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kissé hűlni.
-
Lépés 3
A birsalmát kevés vajon félpuhára pároljuk.
-
Lépés 4
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Rákenjük a sütőtök krémet, elosztjuk a tetején a párolt birsalmát és megszórjuk süthető csokilencsével.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.
A receptet készítette: HahoPihe Konyhája Blog