Sütőtökpudingos-birsalmás-csokis lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 közepes sütőtök megtisztítva, meghámozva, felkockázva
  • 1 tk. vaj
  • 4 dl tej
  • fahéj
  • 2 ek. pudingpor
  • 1-2 ek. méz
  • 1 közepes birsalma meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 1 tk. vaj
  • 1 marék süthető csokilencse

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőtököt egy kis vajon megpároljuk, majd felöntjük 3 dl tejjel és puhára főzzük, végül botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint fahéjjal, mézzel ízesítjük. A maradék 1 dl tejjel a pudingport csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tökhöz és sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kissé hűlni.

  3. Lépés 3

    A birsalmát kevés vajon félpuhára pároljuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Rákenjük a sütőtök krémet, elosztjuk a tetején a párolt birsalmát és megszórjuk süthető csokilencsével.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.

Tipp

A receptet készítette: HahoPihe Konyhája Blog

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!