Szalámis pizza
- 30 + 10 perc
- 140 °C+ 220 °C
- 200 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 30 dkg szilvaparadicsom negyedelve
- 45 dkg mozzarella vékonyra szeletelve
- 20 dkg paprikás szalámi apróra darabolva
- 20 dkg bacon apróra darabolva
- paradicsomszósz
- oregánó
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 140°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szilvaparadicsomokat vágjuk négyfelé, és helyezze sütőpapírra. 120 - 140 °C-os sütőben kb. 30 percig szárítsuk, hogy a tésztára helyezve ne áztassuk el azt.
-
Lépés 3
Mialatt a paradicsom aszalódik, a mozzarellát szeleteljük vékonyra, a paprikás szalámit és bacon szalonnát vágjuk fel falatnyi darabokra.
-
Lépés 4
A friss pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd vékonyan kenjük meg paradicsomszósszal és szórjuk meg oregánóval.
-
Lépés 5
A paprikás szalámit és a bacont halmozzuk a tésztára, majd a szárított paradicsomot is. Végül az egészet takarjuk be a vékonyra szeletelt mozzarellával.
-
Lépés 6
A 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük ropogósra.
A recepthez használhatunk szárított paradicsomot is.
Köszönjük szépen Menyhárt Zsolt receptjét!