Szalonnás – sajtos táskák
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g angolszalonna apróra vágva
- 100 g sajt (ementáli vagy gouda) reszelve
- 125 g krémtejszín
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát, sajtot és krémtejszínt keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre, és mindegyik négyzet közepére tegyünk 1 evőkanállal a baconös-sajtos masszából. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, és átlóban hajtsuk össze, a széleket jól nyomjuk össze.
-
Lépés 4
A táskákat felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Tipp
Az angolszalonnát mielőtt beletesszük a tésztába, meg is piríthatjuk, hogy ropogós darabokat kapjunk a töltelékben!