Szárított gyümölcsös fésű

Szárított gyümölcsös fésű

  • 20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 9 fésűhöz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 ml tej
  • 80 g kristálycukor
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • 250 g mandula darálva
  • 1 ek . rum
  • 50 g szárított sárgabarack
  • 50 g aszaltszilva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd vágjuk fel 8 x 13 cm-es négyszögekre. A széleket vékonyan kenjük meg tojással.

  3. Lépés 3

    A tejet, fahéjat és a kristálycukrot főzzük fel, adjuk hozzá a mandulát és a rumot, a masszát főzzük össze - keverjük.

  4. Lépés 4

    Az aszalt gyümölcsöt kockázzuk apróra, és a mandulás masszával keverjük össze, majd hagyjuk hűlni. A masszát töltsük csőr nélküli habzsákba.

  5. Lépés 5

    A mandulás-aszaltgyümölcsös masszát töltsük a négyszögekre, hosszanti irányban. A leveles tésztát hajtsuk össze (téglalap alakú táskát kapunk), könnyedén nyomkodjuk össze, és tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Éles késsel néhányszor vágjuk be a tésztát a töltelékig, és hajtsuk ívesre. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára, majd tálaljuk.

Tipp

Többféle aszalt gyümölcsöt is használhatunk, például mazsolát vagy aszalt vörösáfonyát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!