Szilvalekváros mézes falatkák
- kb. 7 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 3 ek szilvalekvár
- 10 dkg fehér marcipán reszelve
- 2 ek gyümölcslikőr
- Kevés tej
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vágjuk 4 egyforma darabra, és lisztezett deszkán nyújtsuk mindegyiket kb. 22 x 12 cm-es téglalap alakúra.
-
Lépés 3
A tésztacsíkokat egyesével helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd mindkét hosszanti oldalát kicsit csavarjuk fel, így a hosszanti oldalakon peremet kapunk.
-
Lépés 4
A lekvárt keverjük ki a likőrrel, majd adjuk hozzá a reszelt marcipánt is, és alaposan keverjük össze.
-
Lépés 5
A tésztacsíkokat töltsük meg a töltelékkel, a széleket tejjel vékonyan kenjük meg.
-
Lépés 6
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt süssük készre, majd a tésztaszéleket még forrón ismét kenjük át tejjel.
-
Lépés 7
Azonnal szeletelhető, finom, puha sütemény.
Kipróbálhatjuk más ízű lekvárokkal is a receptet.
Köszönjük Hadarik Rita receptjét.