Szilvás-fahéjas csigák
Zamatos

Szilvás-fahéjas csigák

kb. 12 csigához:

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük 30 g vajjal. A tetejére cukrot és fahéjat szórunk. A szilvát 3 sorban tegyük fel a tésztára.

  3. Lépés 3

    A tésztát tekerjük fel alulról felfelé, és vágjuk kb. 3 cm széles szelekre, így körülbelül 12 csigák kapunk.

  4. Lépés 4

    Kenjük meg a sütőedényt (kb. 18x24 cm) a maradék vajjal. Helyezzük bele a csigákat.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ha a csigákat melegen fogyasztod, tálald egy gombóc vaníliafagyival. Isteni desszert!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!