török pide

Török Pide

A török pizza, a pide csónak alakú, leggyakrabban fűszeres bárányragu kerül a tetejére, de húsmentes sajtos és spenótos változat is létezik, amire gyakran még egy tojást ütnek, hogy tartalmasabb legyen.

  • kb. 20 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 250 g darált marhahús
  • 400 g paradicsomsűrítmény
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 zöld paprika apróra vágva
  • 1/2 csokor menta és/vagy petrezselyem apróra vágva
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk. Őrölt kömény
  • 1 tk. chilipor
  • 100 g juhsajt
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a darált húst, a paradicsomot, az apróra vágott hagymát és paradicsomot, a fűszerek 2/3-át és 3 evőkanál olívaolajat összekeverünk. Kóstolás után ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.

  3. Lépés 3

    A tésztákat a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztákat elharmadoljuk, majd a széleket kicsit felcsavarjuk és a végeket összeillesztjük, így kapva csónak formát.

  4. Lépés 4

    A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a csónakokon, kihagyva a széleket. A juhsajtot a tetejére morzsoljuk.

  5. Lépés 5

    A tészták széleit a maradék olívaolajjal megkenjük, majd a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.

Tipp

Ha még tartalmasabb ételre vágyunk, sütés előtt üssünk mindegyik csónakra egy tojást és úgy tegyük a sütőbe.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!