Szilvás koppenhágai
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g túró
- 30 g cukor
- 10 g kukoricakeményítő
- 5 g vaníliáscukor
- Fél citrom level
- 1 csipet só
- 1 tojás sárgája
- 1 tojás a kenéshez
- 200 g szilva kimagozva és felezve
- 2 ek Pisztácia darabolva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot, kukoricakeményítőt és citromlevet jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd vágjuk egyforma négyzetekre.
-
Lépés 4
A túrós masszát tegyük a négyzetek közepére, majd erre halmozzuk a szilvát. A tésztaszéleket kicsit hajtsuk fel.
-
Lépés 5
A tésztát felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Szilva helyett használhatunk ringlót is, vagy aszalt szilvát előre beáztatva, hogy puha legyen.