![Szilvás-mandulás pozsonyi kifli](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2023/12/Pressburger-Kipferl-mit-Pflaumen-Mandelfu╠ellung_web-700x800.jpg)
Szilvás-mandulás pozsonyi kifli
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 30 perc
- 170°C
- 150°C
- kb. 25 perc + 2 óra hűtés
Hozzávalók 8 db kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 200 g szilva kimagozva és apróra vágva
- 100 g aszalt szilva apróra vágva
- 50 g mazsola
- 50 g darált mandula
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1/2 CS. citrom reszelt héja
- 1/2 tk. fahéj
- 2 ek. eum
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss bejglitészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/01/bejgli_tesztajava_tante_fanny.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez az összes hozzávalót (kivéve a tojást) elkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és nyolc egyforma nagyságú négyzetre vágjuk.
-
Lépés 4
Minden tésztadarabunkra teszünk egy evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztanégyzeteket kicsit meg-meghúzva a sarkuktól átlósan feltekerjük kiflivé.
-
Lépés 5
A kifliket sütőpapírral borított tepsire tesszük, majd megkenjük a tojással.
-
Lépés 6
Az előmelegített sütő középső (alulról a második) rácsán kb. 30 percig sütjük.
Tipp
Friss szilva helyett használhatunk azonos mennyiségű aszalt gyümölcsöt is.