diós táskák

Diós táskák

Az őszben az egyik legjobb dolog, hogy sok más finomság mellett abban az évszakban van a dió szezonja is. Készíts leveles tésztából, dióból és téli fűszerekből igazán ellenállhatatlan süteményt a család számára.

  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g dió darálva
  • 50 g kristálycukor
  • 100 ml tej
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt kardamom
  • 50 g étcsokoládé (tortabevonó) durvára törve
  • 1 tojás a kenéshez
  • néhány dió a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A diós töltelék elkészítéséhez összekeverjük a darált diót, a cukrot, a tejet, a fahéjat, a kardamomot és a csokoládét.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egyforma négyzetre vágjuk. A tészta széleit tojással megkenjük és átlósan egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk a közepére, majd a két bekent sarkot egymásra hajtjuk. A tésztát a maradék tojással megkenjük és egy fél diót helyezünk a közepére.

  4. Lépés 4

    A táskákat a sütő alsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Darált dió helyett használhatunk mogyorót vagy mandulát is.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!