![Szilvatorta dióva](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/09/Zwetschkentarte_web-700x800.jpg)
Szilvatorta dióval
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 45 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 29 x 20 cm-es sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 12 nagy szilva magozva, negyedelve
- 250 g tejföl
- 4 tojás
- 50 g dió finomra aprítva
- 100 g cukor
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 1 csipet fahéj őrölve
- Kevés vaj a kikenéshez
- Néhány felezett dió
- 3 ek. kristálycukor
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt a tojással összekeverjük, majd a felaprított diót, cukrot, kukoricakeményítőt és a fahéjat is hozzákeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a sütőformába helyezzük, a széleket a túlérő tésztával megerősítjük.
-
Lépés 4
A masszát a tésztára öntjük és a szilvanegyedeket a masszába helyezzük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
A kristálycukrot egy száraz serpenyőben addig melegítjük, amíg megolvad (karamellizálódik). A felezett diókat belemártogatjuk és a szilva tetejére helyezzük.
Okos ötlet: A szilva helyett őszibarackkal vagy sárgabarackkal is elkészíthető ez az édesség.