Szilvatorta dióva

Szilvatorta dióval

  • kb. 45 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy 29 x 20 cm-es sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 12 nagy szilva magozva, negyedelve
  • 250 g tejföl
  • 4 tojás
  • 50 g dió finomra aprítva
  • 100 g cukor
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • Kevés vaj a kikenéshez
  • Néhány felezett dió
  • 3 ek. kristálycukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt a tojással összekeverjük, majd a felaprított diót, cukrot, kukoricakeményítőt és a fahéjat is hozzákeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és a sütőformába helyezzük, a széleket a túlérő tésztával megerősítjük.

  4. Lépés 4

    A masszát a tésztára öntjük és a szilvanegyedeket a masszába helyezzük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    A kristálycukrot egy száraz serpenyőben addig melegítjük, amíg megolvad (karamellizálódik). A felezett diókat belemártogatjuk és a szilva tetejére helyezzük.

Tipp

Okos ötlet: A szilva helyett őszibarackkal vagy sárgabarackkal is elkészíthető ez az édesség.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!