szilveszteri lóhere zöld pestoval

Szilveszteri lóherék zöld pestóval

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A zöld pestóval töltött lóherék nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Tökéletes parti nasi az év végi ünnepléshez!

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 5 szilveszteri lóheréhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 60 g friss fűszernövény (pl. petrezselyem és bazsalikom)
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 g darált dióféle (mogyoró vagy dió)
  • 100 g reszelt mozzarella sajt

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pestóhoz a friss fűszernövényeket, olívaolajat, dióféléket és a reszelt mozzarellát együtt finomra pürésítjük, majd sóval ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Egy keskeny tésztacsíkot vágjunk le a széléről, amiből majd a lóherék szárát készítjük.

  4. Lépés 4

    A maradék tésztát egyenletesen megkenjük a pestóval, majd mindkét hosszú oldalon a közép felé feltekerjük. A tekercset 15 egyenlő darabra vágjuk.

  5. Lépés 5

    A sütőpapírral bélelt tepsire három tésztadarabot összefűzünk, hogy lóhereformát kapjunk, és egy szárat is hozzáteszünk.

  6. Lépés 6

    A szilveszteri lóheréket a sütő középső rácsán 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha gyorsan kell elkészítened, használhatsz 260g kész pesto szószt, és csak a reszelt mozzarellát kell hozzáadni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!