Szilveszteri lóherék zöld pestóval
A zöld pestóval töltött lóherék nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Tökéletes parti nasi az év végi ünnepléshez!
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 5 szilveszteri lóheréhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 60 g friss fűszernövény (pl. petrezselyem és bazsalikom)
- 100 ml olívaolaj
- 100 g darált dióféle (mogyoró vagy dió)
- 100 g reszelt mozzarella sajt
- só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pestóhoz a friss fűszernövényeket, olívaolajat, dióféléket és a reszelt mozzarellát együtt finomra pürésítjük, majd sóval ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Egy keskeny tésztacsíkot vágjunk le a széléről, amiből majd a lóherék szárát készítjük.
-
Lépés 4
A maradék tésztát egyenletesen megkenjük a pestóval, majd mindkét hosszú oldalon a közép felé feltekerjük. A tekercset 15 egyenlő darabra vágjuk.
-
Lépés 5
A sütőpapírral bélelt tepsire három tésztadarabot összefűzünk, hogy lóhereformát kapjunk, és egy szárat is hozzáteszünk.
-
Lépés 6
A szilveszteri lóheréket a sütő középső rácsán 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha gyorsan kell elkészítened, használhatsz 260g kész pesto szószt, és csak a reszelt mozzarellát kell hozzáadni.