túrós-mandarinos rétes

Túrós-mandarinos rétes

fahéjas kéregben

Megmutatjuk, hogyan tudsz egy egyszerű túrós rétest néhány extra hozzávalóval karácsonyi süteménnyé varázsolni. Igazi téli finomság ez a túrós-mandarinos rétes, fahéjas kéregben.

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A két tojást tojássárgájára és tojásfehérjére szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a túróval, a tejföllel, a vaníliás pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével; a fehérjét pedig felverjük a cukorral és egy csipet sóval, amíg kemény habbá nem válik, majd óvatosan keverjük össze túrós masszával.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsire, és a tészta közepére oszlassuk el a túrós tölteléket. Tegyük a mandarin gerezdeket a töltelékre.

  4. Lépés 4

    A tészta üresen maradt széleit fogjuk össze, úgy hogy középen körülbelül 5 cm csík szabadon maradjon, így formálva egy csónakot. A két végén nyomjuk erőse össze a tésztát.

  5. Lépés 5

    A tésztát a maradék tojással megkenjük és megszórjuk fahéjas cukorral.

  6. Lépés 6

    A rétest a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ahhoz, hogy megakadályozzuk, hogy a rétes elterüljön sütés közben, az egyik oldalát tegyük közel a tepsi széléhez, a másik oldalát pedig támaszuk meg alufóliával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!