színes falatok

Színes falatok

pestoval
  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 6 falathoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 60 g szárított paradicsom
  • 60 g friss fűszernövény (bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű, zsálya..) ízlés szerint
  • 100 ml növényi olaj
  • 60 g sült kesudió
  • 1 csipet cukor
  • őrölt só és bors
  • 1 piros kaliforniai paprika magozva, csíkokra vágva
  • 1 zöld kaliforniai paprika magozva, csíkokra vágva
  • 80 g füstölt tofu kockákra vágva
  • kevés rukkola a díszítéshez
színes falatok

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szárított paradicsomot is és a fűszernövényeket is összekeverjük 50-50 ml olajjal és 20-20 g kesudióval, majd ízesítjük sóval és borssal és hozzáadunk egy csipet cukrot.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük. A tésztát 6 (hosszában 1, széltében 2) részre vágjuk és az így kapott tésztanégyzeteket villával megszurkáljuk.

  4. Lépés 4

    Három négyzet közepét megkenjük a paradicsomos pestoval és a tetejére piros paprikacsíkokat és tofu kockákat teszünk. Három négyzet közepét pedig megkenjük a fűszernövényes pestoval, tetejére zöld paprikacsíkokat és a maradék kesudiót tesszük.

  5. Lépés 5

    A színes falatokat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kész, rukkolával díszítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!