pizza kemény sajttal és körtével

Pizza kemény sajttal és körtével

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 220°°C
  • 200°C
  • kb. 5 perc

Hozzávalók 1 pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 120 g créme fraîche (krémsajt) 120
  • 120 g kemény sajt vékony szeletekre vágva
  • 1 lédús kis körte félbevágva, kimagozva, vékony szeletekre vágva
  • 4 fél dió durvára vágva
  • 1 tk. friss rozmaring a díszítéshez
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd a krémsajtot egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy a körös-körül 1 cm-t szabadon hagyunk.

  3. Lépés 3

    A tésztára tesszük a szeletelt sajtot, a körtét és diót, majd megszórjuk rozmaringgal.

  4. Lépés 4

    A pizzát előmelegített sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Ízlés szerint borssal fűszerezzük.

Tipp

Próbálj ki bátran lágy sajtokat is, például gorgonzolát vagy camembert-et. A körtét fügével vagy szőlővel is helyettesítheted.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!