Színes zöldséges torta spárgával és brokkolival
            - 40 perc
 - 210 °C
 - 190 °C
 - kb. 25 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 250 g fehér vagy zöld spárga
 - 150 g brokkolirózsa
 - 100 g újhagyma 1cm-es szeletekre vágva
 - 2 db paradicsom szeletelve
 - 6 tojás
 - 300 ml tej
 - 100 g parmezán finomra reszelve
 - Só, bors ízlés szerint
 - Kevés szerecsendió őrölve
 - 3 ek petrezselyem aprítva
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A spárgát hámozzuk meg, a végeit vágjuk le, sós vízben kb. 3 percig főzzük, hűtsük le, tegyük félre.
 - 
            Lépés 3
A brokkolit sós vízben kb. 2 percig főzzük, hűtsük le, és tegyük félre.
 - 
            Lépés 4
A tojást, tejet, parmezánt, sót, borsot, szerecsendiót és petrezselyemzöldet keverjük össze.
 - 
            Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a sütőpapírral együtt helyezzük a sütőformába és villával szurkáljaukmeg.
 - 
            Lépés 6
A spárgát és a brokkolit tegyük a tésztára. Tegyük rá a paradicsomot. A tojásos-tejes keveréket öntsük rá, és alsó sínen kb. 40 percig süssük.
 - 
            Lépés 7
Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából, vágjuk 8 szeletre, és szervírozzuk.
 
A fehér sárgát mindenképp hámozzuk meg, a zöld spárgának elég csak a végeit letörni, hámozni nem szükséges!