Színes zöldséges torta spárgával és brokkolival

- 40 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g fehér vagy zöld spárga
- 150 g brokkolirózsa
- 100 g újhagyma 1cm-es szeletekre vágva
- 2 db paradicsom szeletelve
- 6 tojás
- 300 ml tej
- 100 g parmezán finomra reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- Kevés szerecsendió őrölve
- 3 ek petrezselyem aprítva

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát hámozzuk meg, a végeit vágjuk le, sós vízben kb. 3 percig főzzük, hűtsük le, tegyük félre.
-
Lépés 3
A brokkolit sós vízben kb. 2 percig főzzük, hűtsük le, és tegyük félre.
-
Lépés 4
A tojást, tejet, parmezánt, sót, borsot, szerecsendiót és petrezselyemzöldet keverjük össze.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a sütőpapírral együtt helyezzük a sütőformába és villával szurkáljaukmeg.
-
Lépés 6
A spárgát és a brokkolit tegyük a tésztára. Tegyük rá a paradicsomot. A tojásos-tejes keveréket öntsük rá, és alsó sínen kb. 40 percig süssük.
-
Lépés 7
Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából, vágjuk 8 szeletre, és szervírozzuk.
A fehér sárgát mindenképp hámozzuk meg, a zöld spárgának elég csak a végeit letörni, hámozni nem szükséges!