Szűzpecsenye burgonyás bundában

Szűzpecsenye burgonyás bundában, leveles tésztával

  • 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 450g szűzpecsenye
  • 2-3 db burgonya
  • 2 db sárgarépa felkockázva
  • 50 g szalonna felkockázva
  • 2 tojás
  • 1 fej hagyma felkockázva
  • Petrezselyem, só, bors
  • Szerencsendió őrölve
  • Olaj
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A burgonyát héjában főzzük meg sós vízben, hagyjuk hűlni, hámozzuk meg, és burgonyanyomóval törjük át.

  3. Lépés 3

    A szalonnát és a hagymát vajon futtassuk meg, forgassuk az áttört burgonyába.

  4. Lépés 4

    A tojást, petrezselymet és a sárgarépát adjuk hozzá, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és jól keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A megtísztított szűzpecsenyét sóval és borssal fűszerezzük, az olajat forrósítsuk fel, és a hús minden oldalát süssük át, majd vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, kenjük rá a burgonyás masszát, a szélén 3 - 4 cm-t hagyjuk szabadon, és tojással kenjük meg.

  7. Lépés 7

    A sült húst fektessük a masszára, a tésztát mindkét oldalról hajtsuk fel a húsra, így egy tekercset kapunk, majd a tekercset fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  8. Lépés 8

    Felvert tojással kenjük meg, tésztamaradékkal díszítsük, előmelegített sütőben középső sínen 30 percig süssük. Tálalás előtt kb. 10 percig alufóliával lefedve pihentessük!

Tipp

Sárgarépa mellett fehérrépát vagy zöldborsót is használhatunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!