Szűzpecsenye rétestésztában sütve

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szűzpecsenyét tisztítsuk meg, tehát a felületén lévő hártyát fejtsük le, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajon süssük elő 2-3 perc alatt.

  3. Lépés 3

    A kolbászhúshoz a sertéslapockát daráljuk le, a hozzávalókkal jól keverjük el, sózzuk, borsozzuk.

  4. Lépés 4

    A kihűlt, elősütött szűzpecsenyét 1 cm vastagon borítsuk be a kolbászhússal.

  5. Lépés 5

    A rétestésztát laponként tegyük nyirkos konyharuhára úgy, hogy az egyes rétegeket olajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A kolbászhússal bevont szűzpecsenyét helyezzük a tésztára, és a konyharuha segítségével tekerjük fel.

  7. Lépés 7

    Helyezzük olajjal megkent tepsire úgy, hogy a tészta hajtása a hús alatt legyen.

  8. Lépés 8

    A tetejét is kenjük meg olajjal, és az előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt süssük pirosra.

  9. Lépés 9

    Amikor elkészült, a tepsiből emeljük ki vágódeszkára, és éles késsel szeleteljük.

Tipp

Köretnek mellék sült ropogós fokhagymás zöldségeket tálaljunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!