![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2019/07/Ciabatta_Oliva_Paradicsom_web-700x800.jpg)
Olívás paradicsomos ciabatta
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Egy olívás paradicsomos ciabattához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g paradicsom kockára vágva
- 100 g olívabogyó kimagozva, durvára vágva
- 3 ág kakukkfű
- Só és bors őrölve
- Liszt a szóráshoz
Ezzel készítsd:
![Friss pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizzateig-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2019/07/AS_Ciabatta_Oliva_Paradicsom_web.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.
-
Lépés 3
A paradicsomot összekeverjük az olívával és a kakukkfűvel és sóval borssal megfűszerezzük.
-
Lépés 4
A paradicsomos töltelékkel megkenjük a tésztát úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm szabadon maradjon. A széleket vízzel megkenjük. A tésztát szorosan feltekerjük és az illeszkedésnél jól lezárjuk. A tetejét liszttel megszórjuk és 2 cm-enként óvatosan bevágjuk.
-
Lépés 5
A ciabattát a sütő legalsó sínén 25 - 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Használhatunk más mediterrán fűszernöveényeket is pl. zsályát, oregánót vagy borsikafüvet is.