Olívás paradicsomos ciabatta

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Egy olívás paradicsomos ciabattához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.

  3. Lépés 3

    A paradicsomot összekeverjük az olívával és a kakukkfűvel és sóval borssal megfűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A paradicsomos töltelékkel megkenjük a tésztát úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm szabadon maradjon. A széleket vízzel megkenjük. A tésztát szorosan feltekerjük és az illeszkedésnél jól lezárjuk. A tetejét liszttel megszórjuk és 2 cm-enként óvatosan bevágjuk.

  5. Lépés 5

    A ciabattát a sütő legalsó sínén 25 - 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Használhatunk más mediterrán fűszernöveényeket is pl. zsályát, oregánót vagy borsikafüvet is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!