Tante Fanny olasz halas rétese
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 6 db tőkehal (400 g)
- 1 üveg szárított paradicsom olivaolajban
- 1 üveg bazsalikomos pesto
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mélyhűtött halat vegyük ki a csomagolásból.
-
Lépés 3
Mindkét tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt.
-
Lépés 4
A bazsalikomos pesztót kanállal kenjük a tésztára.
-
Lépés 5
Mindegyik tészta alsó harmadára helyezzünk 3 - 3 db halat egymás mellé. A szárított paradicsomot és a bazsalikomos pesztót halmozzuk a halszeletekre.
-
Lépés 6
A rétest óvatosan tekerjük fel. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, szurkáljuk meg villával és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 percig süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz.
Tipp
A halas rétest tálalja olasz salátával!