Sárga-barna karácsonyi linzer

  • 6 - 7 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 20  db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztákat széltében vágjuk fel 10 - 10 ujjnyi vastagságú csíkra.

  3. Lépés 3

    Helyezzünk egymás mellé egy barna és egy sárga csíkot, finoman nyomjuk össze az illesztéseknél, majd nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra.

  4. Lépés 4

    Egy - egy csíkból formától függően kb. 3 - 4 kekszet tudunk kiszúrni.

  5. Lépés 5

    A leeső tésztadarabokat gyúrjuk össze, és szúrjunk ki belőle márványos kekszeket.

  6. Lépés 6

    A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 180˚ C-ra előmelegített sütőben 6 - 7 perc alatt süssük készre.

Tipp

Ha a kétféle tésztákat vékonyabb csíkokra vágjuk, és úgy illesztjük egymáshoz, vékonyabb csíkos formákat kaphatunk!

Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!