Tepertős csiga
- kb. 15 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 1 cs. tepertő (250g)
- 1 fej hagyma finomra aprítva
- Kevés olaj
- 2 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- petrezselyem aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a ledarált tepertőt, sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 3
2 tojást és az aprított petrezselymet keverjük hozzá, és tegyük félre pihenni.
-
Lépés 4
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és a tésztát hosszában felezzük el a kicsi, falatnyi csigákhoz.
-
Lépés 5
A tésztacsíkokat kicsit sózzuk és borsozzuk meg.
-
Lépés 6
A tepertős masszát kenjük a tésztára, majd a tésztát szorosan tekerjük fel, és vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre , azaz csigákra.
-
Lépés 7
A csigákat helyezzük sütőpapírral együtt a tepsire.
-
Lépés 8
Felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.
A tepertős csigához kínáljunk savanykás szilvalekvárt, ha szeretjük az édes-sós kevert ízvilágot, nagyon jól passzolnak egymáshoz!