Tepertős csiga

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 50 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a ledarált tepertőt, sózzuk és borsozzuk.

  3. Lépés 3

    2 tojást és az aprított petrezselymet keverjük hozzá, és tegyük félre pihenni.

  4. Lépés 4

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és a tésztát hosszában felezzük el a kicsi, falatnyi csigákhoz.

  5. Lépés 5

    A tésztacsíkokat kicsit sózzuk és borsozzuk meg.

  6. Lépés 6

    A tepertős masszát kenjük a tésztára, majd a tésztát szorosan tekerjük fel, és vágjuk kb. 1 cm széles szeletekre , azaz csigákra.

  7. Lépés 7

    A csigákat helyezzük sütőpapírral együtt a tepsire.

  8. Lépés 8

    Felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A tepertős csigához kínáljunk savanykás szilvalekvárt, ha szeretjük az édes-sós kevert ízvilágot, nagyon jól passzolnak egymáshoz!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!