Szőlős diós leveles tészta

  • 9-10 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mascarpone-t, citromlevet, vaníliáscukrot és porcukrot jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a mascarpone krémmel úgy, hogy a széleknél kb. 2 cm szabadon maradjon. A tetejét megszórjuk szőlővel és dióval.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén 9-10 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: Szőlő helyett más idény gyümölcsöt is választhatunk, például körtét, szilvát, vagy almát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!