pásztorpite

Vegetáriánus Pásztorpite

lencsével
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Itt van a klasszikus pásztorpite alternatívája vegetáriánusoknak! Lencsével és zöldségekkel igazi csemege a léleknek!

  • kb. 55-60 perc
  • 200°C
  • nem ajánlott
  • kb 45 perc

Hozzávalók 1 pitéhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 500 g burgonya meghámozva és apróra vágva
  • 50 ml tej
  • 100 g olvasztott vaj + kevés a kenéshez
  • 70 g reszelt parmezán
  • 4 tojás (M)
  • 1 vöröshagyma meghámozva és apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva
  • 120 g sárgarépa meghámozva és apróra vágva
  • 200 g szeletelt gomba
  • 120 g lencse főzve/fogyasztásra készen
  • 120 g borsó felengedve
  • 120 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1/2 csokor friss petrezselyem + kevés a díszítéshez
  • őrölt só, bors és szerecsendió
  • szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vakon sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A burgonyát sós vízben kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük és kicsit kihűlni hagyjuk. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kerek serpenyőbe tesszük (Ø 24 cm). A tészta kiálló széleit visszahajtjuk. A sütőpapírt a tésztára helyezzük, ráöntjük a hüvelyeseket és kb. 25 percig a sütő legalsó sínén vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    A tejet 50 g vajjal felforrósítjuk, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A burgonyát pépesítjük és hozzákeverjük a tejhez, majd két tojást és parmezánt keverünk hozzá.

  4. Lépés 4

    A hagymát és a fokhagymát a maradék vajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát és körülbelül 5 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lencsét, a borsót, a krémsajtot és két tojást. Petrezselyemmel, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    Az elősütött tésztalapra öntjük a zöldséges tölteléket. A tetejére burgonyapürét kenünk. (Villával tetszőleges mintát készíthetünk a püréből.)

  6. Lépés 6

    A pitét a sütő középső sínén további 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután megkenjük egy kevés vajjal és megszórjuk petrezselyemmel.

Tipp

Burgonya helyett édesburgonya is használható. Évszaktól függőven más zöldségekkel is helyettesíthetjük a lencsét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!