Tikka masala tekercsek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 - 15 perc
  • 180 °C
  • 170 °C
  • 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújott rétestészta 200 g
  • 2 db csirkemell filé
  • Fél-fél darab sárga és piros kaliforniai paprika
  • 1 tk. tikka masala fűszerkeverék (vagy curry por)
  • 1 ek. natúr joghurt
  • Só és bors
  • Fél csokor friss korianderlevél
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A csirkemellet ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, ráöntjük a natúr joghurtot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, enyhén sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és pár órára betesszük a hűtőbe.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a befűszerezett hús darabokat és ráöntjük a pácot. Erős lángon, állandóan kevergetve pár perc alatt megpirítjuk.

  3. Lépés 3

    A réteslapokat kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. A tésztalapokat 10 cm széles csíkokra felvágjuk.

  4. Lépés 4

    Minden tésztacsíkra tegyünk 2-3 húsdarabot és tekerjük be a tésztába.

  5. Lépés 5

    A tekercseket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és 170-180°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük meg.

Tipp

Okos ötlet: A tekercseket kis tálkákba téve koktélparadicsomból készített salátával kínálhatjuk. Remek vendégváró harapnivaló.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!