Kelkáposztás quiche

Kelkáposztás quiche

aszalt paradicsommal

Kelkáposzta, a vitamindús finom téli zöldség. Egészséges, tápláló és sokoldalúan felhasználható kedvenc ételeinkbe. Tejszínes mártásban, aszalt paradicsommal igazán ínycsiklandozó quiche készíthető belőle.

  • kb. 40 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 600 g kelkáposzta csíkokra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 tojás
  • 200 g tejföl
  • 100 ml tejszín
  • 50 g reszelt parmezán
  • 60 g szárított paradicsom apróra vágva
  • kevés olaj a sütéshez
  • őrölt só és bors
Kelkáposzta, a vitamindús finom téli zöldség. Egészséges, tápláló és sokoldalúan felhasználható kedvenc ételeinkbe. Tejszínes mártásban, aszalt paradicsommal igazán ínycsiklandozó quiche készíthető belőle.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kelkáposztát és a fokhagymát, és további 10 percig közepes lángon dinszteljük, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tojásokat összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és parmezánnal, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A kilógó tésztát visszahajtjuk.

  5. Lépés 5

    A tésztára tesszük a káposztás tölteléket, majd a tojásos keverékkel leöntjük és a tetejére az aszalt paradicsom kerül.

  6. Lépés 6

    A quiche-t a sütő alsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Különleges ízélményért tegyünk néhány bacon szalonna kockát a quiche tetejére.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!