pekándiós rácsos

Pekándiós rácsos

marcipánnal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • kb. 15 perc
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 12 db rácsos péksüteményhez:

pekándiós rácsos

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A pekándiót a sütőben kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és feldaraboljuk. A marcipánt összekeverjük a juharsziruppal.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában kettévágjuk. A marcipánmasszát a tésztacsíkok közepére kenjük úgy, hogy kb. 4 cm szegélyt a széleken üresen hagyunk.

  3. Lépés 3

    A tészta széleitől 4-4 cm-re bevágjuk hosszában, körülbelül 1,5 cm szélesen (lásd. a képen), majd a bevágott tésztacsíkokat felváltva egymásra hajtjuk. Mindkét tésztát 6 egyenlő részre vágjuk és megkenjük margarinnal.

  4. Lépés 4

    A rácsos péksüteményeket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A citromlevet porcukorral simára keverjük. A sült rácsosokat megkenjük forró lekvárral, megszórjuk a pekándióval és cukormázzal díszítjük.

Tipp

Ízlés szerint más lekvárt és diófélét is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!